zondag 6 november 2011

Pizzabodem


Je hebt nodig:
- 500 gr. bloem
- 250 gr. water
- 7 gr. zout
- 10 gr. verse gist
- 15 gr. olijfolie + extra om in te vetten
- Italiaanse kruiden
- knoflookpoeder

Stap 1:

Doe alle ingrediƫnten bij elkaar in een kom.
De Italiaanse kruiden en knoflookpoeder zorgen voor een lekkere smaak 
van het deeg. Voeg dit naar eigen smaak toe.
Kneed het geheel goed door elkaar tot het mooi egaal deeg is.
Laat het deeg een kwartiertje rusten.
Kneed het deeg nogmaals goed door elkaar.

Stap 2:

Vet een bakplaat in met olijfolie.
Neem een deegroller en wrijf hem in met een beetje bloem.
Zo blijft het deeg niet aan de roller plakken.
Rol het deeg uit, tot het de bakplaat helemaal bedekt.

Stap 3:

Beleg de pizzabodem naar eigen smaak.

Stap 4:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de pizza gedurende 20-25 minuten.

De pizza op de foto is belegd met:
- tomatensaus
- champignons
- tomaat
- ananas
- olijven
- brie
- geraspte kaas
- pesto 
- kruiden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten