zondag 6 november 2011

Pompoenpannenkoekjes

Je hebt nodig:
- 1 potje pompoenpuree
- 5 eieren
- 1 cup bloem
- 2/3 cup melk
- 6 tl palmsuiker
- 1 tl natriumbicarbonaat (baking soda)
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl nootmuskaat
- boter om in te bakken

Stap 1:
Mix alle ingrediƫnten (behalve de boter) door elkaar in een kom.
Zorg dat het een mooi beslag is, zonder klontjes.

Stap 2:
Doe een klontje boter in een koekenpan en laat het smelten. Als de pan heet is, doe je een klein schepje beslag aan de rand erin, zodat ongeveer 1/3 van de pan bedekt is. Wacht een paar tellen en doe nog een schepje beslag in de pan. Na nog een paar tellen wachten, schep je nog een schepje beslag in de pan, zodat de pan nu in zijn geheel bedekt is.

Stap 3:
Zet de pan laag en wacht tot het beslag gestold is. Draai dan de grote pannenkoek om. Als het goed is, zie je nu dat de pannenkoek in 3 delen is verdeeld. Maak met een spatel voorzichtig de pannenkoekjes van elkaar los.

Stap 4:
Bak de pannenkoekjes tot ze aan beide kanten mooi goudbruin gekleurd zijn. Kook ondertussen water in een pan. Zodra het water kookt, haal je de pan van de hittebron af. Leg een bord bovenop de pan. De pannenkoekjes die klaar zijn, leg je op dit bord en dek je af met een deksel. Zo blijven de pannenkoekjes lekker warm tot je ze wilt opeten.

Tip:
De pannenkoekjes zijn heerlijk met wat suiker (verschillende soorten)
of stroop (suikerstroop of ahornsiroop).
In Amerika eten ze dit met een schepje room erop.

Het originele recept kun je vinden op:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten