woensdag 11 januari 2012

Paprika-gehakttaart

Je hebt nodig:
- 1 grote ui
- 1 à 2 teentjes knoflook
- 3 paprika's
- scheutje olijfolie
- 500 gr. rundergehakt
- 4 el. tomatenketchup
- 2 eieren
- 50 ml melk
- 2 à 3 el. paneermeel
- zout en peper (kruiden naar smaak)
- 50 gram roomboter + om in te vetten
- 1 pak hartige taart mix

Stap 1:
Pel de ui en snijd hem in kleine stukjes. Was de paprika's, verwijder de steeltjes en de pitjes. Snijd ze daarna ook in kleine stukjes. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie. Doe de paprika de ui in de pan. Pel ondertussen een teentje knoflook. Pers hem uit boven de pan. Laat dit mengsel vervolgens ongeveer 5 minuten bakken. Daarna moet je het laten afkoelen.


Stap 2:
Doe het gehakt in een kom.
Voeg hieraan de tomatenketchup, eieren, melk, kruiden en het paprikamengsel toe.
Kneed dit goed door elkaar heen.
Zet het vervolgens minimaal een uur afgedekt in de koelkast.




Stap 3:
Verwarm de oven voor op 225 graden. Maak met het pak van de hartige taart mix de taartbodem. Gebruik hier de boter en wat water voor. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Bekleed met het deeg de bodem en een randje van een springvorm. Denk er wel aan om deze vooraf in te vetten.


Stap 4:
Verdeel het gehaktmengsel over de bodem.
Druk het een beetje plat.
Strijk het mooi glad met de bolle kant van een lepel.
Strooi het paneermeel over het geheel heen.




Stap 5:
Bak de taart onderin de oven gedurende ongeveer 45 minuten.
De taart is klaas als de bovenkant mooi knapperig is en het gehakt helemaal gaar is.
Deze taart kun je zowel warm als koud eten.



Tip:

De kruidenmix die bij de hartige taart mix zit, 
kun je aan het gehaktmengsel toevoegen voor meer smaak.

Het originele recept heeft ooit in de Allerhande gestaan.

Bovenstaand recept is gedeeltelijk door mijzelf aangepast.
Ik wil dit gerecht binnenkort nog een keer maken.
Maar dan wil ik de taartbodem zelf maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten