dinsdag 10 april 2012

Matze Brei

Bij Pesach horen natuurlijk matzes.
Maar soms heb je matzes die kapot zijn gebroken.
Met deze stukjes kun je een heerlijk gerecht maken.
Dus gooi ze niet weg, maar maak er Matze Brei van.

En als je geen stukjes hebt, dan maak je ze toch?


Je hebt nodig:
- 2 matzes aan gebroken stukjes
- 2 grote eieren
- zout en peper
- olie om in te bakken
- water

Stap 1:
Breek de kapotte matzes in nog kleinere stukjes.
Zorg dat ze niet groter dan 1x1 cm zijn.
Doe de stukjes in een kommetje.
Giet hier kokend water bij.
Laat dit ongeveer 1 minuut weken.
Het water kun je daarna afgieten.

Stap 2:
Klop de eieren los in een kommetje.
Voeg hier zout en peper aan toe.
Roer hier daarna de geweekte matzes doorheen.











Stap 3:
Verhit de olie in een koekenpan.
Als de olie heet is, kun je met een eetlepel
een schepje matze-mengsel erin scheppen.
Druk het met de bolle kant van lepel een beetje plat.

Stap 4:
Bak het Matze Brei eerst aan de ene kant goudgeel,
draai het daarna om en bak dan de andere kant.

Het originele recept komt van deze website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten