vrijdag 27 april 2012

Mexicaanse wraps


Op deze website kwam ik een recept tegen voor heerlijke tortilla's.

Dus ging ik aan de slag met spelt- en maismeel om er lekkere wraps van te bakken. Het is helemaal niet moeilijk.

Let er alleen wel op dat je de wraps echt heel dun rolt, anders worden het een soort plakken die heel makkelijk breken.
Rond zijn mijn wraps niet geworden, zoals je ziet, maar dat vind ik niet erg. Zo kun je tenminste zien dat ze zelfgemaakt zijn.

Veeg de pan steeds tussendoor schoon tegen aanbranden.
Rul wat gehakt en kruid het met zout, knoflook, komijn, paprika, oregano, chilipeper en snijd er een uitje bij. Voeg hier een pot bruine bonen (met sap)aan toe en een blikje mais. Was 2 paprika's en snijd ze in kleine stukje en doe ze in de pan erbij. Verwarm het geheel.
Neem een schaaltje en leeg hierin een bekertje crème fraîche. Voeg hier 2 eetlepels chilisaus en een halve theelepel sambal aan toe. Roer het goed door elkaar.

Met dit mengsel kun de wraps insmeren voor je er het gehaktmengsel in schept. Rasp hier nog wat kaas overheen en je hebt een heerlijke maaltijd.
Tips:
- Je kunt het gehakt ook vervangen voor kipfilet in stukjes gesneden.
- Om het gehaktmengsel in te dikken, kun je wat bloem toevoegen.
- Je kunt er ook rijst of een salade bij serveren.

2 opmerkingen: