donderdag 7 juni 2012

Ciabatta

Van een vriendin kreeg ik dit recept om ciabatta te maken.
Als je een broodbakmachine hebt, is het echt een makkie.
Zo niet, dan moet je het een paar keer kneden en laten rijzen.
Hieronder zal ik het recept weergeven, zoals ik het heb gemaakt.


Je hebt nodig:

- 500 gr bloem
- 3 à 4 gr zout
- 10 gr verse gist
- 325 ml water


Doe de ingrediënten bij elkaar in de broodbakmachine.
Selecteer het programma om deeg te maken.
Laat de machine zijn werk doen.
Als het deeg klaar is, kneed je het nog één keer door.
Maak er de juiste vorm van en laat het 90 minuten rijzen.
Bak de ciabatta af op 230 graden gedurende 20-30 minuten.


Van dit deeg maak je 

een flinke ciabatta.
Je kunt dit recept natuurlijk aanpassen, 
zolang de verhoudingen maar blijven kloppen.



Tip: 
Dit is ontzettend lekker met zelfgemaakte eiersalade erop. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten